Önskar er en fin fin Påskhelg
Dada!
ELLE mat & vin
Salvia kyckling med pasta och svamp
4 personer
4 kycklingbröst
10 g salviablad
salt & svartpeppar från kvarn
2 msk olivolja
25 g bacon
100 g champinjoner
50 g smör
2 vitlöksklyftor
500 g pasta (papardelle )
50 g riven parmesanost (till servering)
Skär snitt i kycklingbrösten och lägg i salviablad. Salta, peppra och bryn dem i olivolja. Stek färdigt i 175 grader i ugn i ca. 5 minuter eller till en innertemperatur på cirka 60 grader.
Skär pancettan i tunna skivor. Stek skivorna i en torr stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Stek svampen i cirka 2 msk smör. Salta och peppra.
Smält resterande smör tillsammans med pressade vitlöksklyftor. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Vänd pastan i vitlökssmöret. Skär kycklingbrösten i bitar och blanda dem, pancettan och svampen med pastan. Salta, peppra och servera med parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar